Wish list ?

If you have an idea how to improve application, post it here...

Re: Wish list ?

Postby pjp » 14 Aug 2014, 11:47

Mohl bych navrhnout drobnou změnu ? Protože nevím jak kdo, ale já to většinou záznamy doplňuji zpětně, tak jestli by tam spíš nešlo udělat, aby čas přístaní se při editaci doplnil stylem "doba startu" + "doba letu", v případě "doba letu" = 0 (první zadání), by se doplnilo "doba startu" + 1. Nebylo by to, třeba, trošku lepší ?

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 18 Aug 2014, 19:08

Zase příklad z motorového lítání:
Letím npř 3 akrobatické lety nad jedním letištěm. Do logbook napíšu čas prvního vzletu, čas posledního přistání, celkovou dobu letu a počet přistání 3...
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 19 Aug 2014, 06:54

Je mě to vcelku jasný, že to může mít každý jinak ...
Jak se daří s tím dynamickým zoomem ? Ostatně mě napadlo, že by se to dalo, aby to mělo smysl, spojit s těmi detaily podle úrovně zoomu ...

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 27 Aug 2014, 08:45

Dynamický zoom je v pořadí...
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 28 Aug 2014, 08:10

Měl bych další nápad/dotaz - jak už jste tu psal o těch dalších kategoriích POI, tak jsem si "vyraboval" jeden soubor pro jeden nejmenovaný sw, který už jsem tu párkrát uvedl, a získal jsem s něj seznam tzv. nouzových ploch a bylo by fajn tyto "WPT" nějakým symbolem na mapě odlišit od případných ostatních POI, přece jenom oficiálně to není letiště, ale práškaři na tom občas létají, takže pro rychlou orientaci v případě potřeby by to bylo fajn. Jde to nějak či šlo by to nějak ?
Pavel
pjp

Postby kitercuda » 28 Aug 2014, 08:47

Mohly by to být Unregistered Airports. Mohl bys mi poslat ten sezna?
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 28 Aug 2014, 09:27

A co jsou SLZ ?
Soubor klidně, akorát v originále jsou názvy ploch, až na vyjímky, které jsem zatím nezkoumal proč, uvedeny ve formátu ulxxxx, takže je to trošku nepřehledné a na nějaké přejmenování nebyl s mé strany moc čas.
Akorát - proč sem nemohu nahrát soubor s koncovkou giw, když je to "nativní" formát FiF ?
Pavel
nouzove_plochy.zip
(7.54 KiB) Downloaded 361 times
pjp

Postby pjp » 29 Aug 2014, 10:27

Ještě - nestálo by za úvahu, udělat s zobrazováním POI/WPT to samé, co je k vidění na různých jiných sw/API, tj. pokud by byli příliš blízko v daném zobrazení, tak by se místo dotčených POI/WPT zobrazilo jen číslo, udávající počet POI/WPT příliš blízko sebe a po kliknutí na toto číslo zobrazit seznam POI/WPT v tomto "čísle" zahrnutých ? Taky by to pomohlo k přehlednosti mapy.
Uznávám, že počet potřebných POI/WPT pro létání na tzv. profi úrovni, není bůh ví jak velký, ale pokud se někdo s aparátem motá do 300m AGL (prostor G), tak jej zajímají i zajímavosti na zemi (hrady, zámky, ...) a to už těch POI/WPT začíná být docela dost a mám za to, že víc bude takovýchto uživatelů FiF jak těch "profíků" ...

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 31 Aug 2014, 04:53

Ono se to nezdá, ale i procesor v mobilu má své omezení. Když by aplikace porovnávala, zda náhodou body nejsou blízko u sebe a bylo tam zobrazeno třeba 200 bodů, tak to už pár porovnání je (něco okolo 20000) a je otázka, zda tohle stojí za to.

Zatím je jediná možnost dobře nastavit co chci zobrazovat pro každý zoom. Třeba ty záložní plochy:
- Dlouze podrž prst na složce se záložníma plochama
- Vyber change all items inside
- Item type: APT
- APT type: Not registered

Budou se ti zobraovat jako čárkované kolečko
A pak si v customize screen nastav, že je třeba cheš vidět od zoomu 20km..
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 02 Sep 2014, 06:25

Tohle neberu, vono to totiž už nejedna aplikace na těch "pomalých" mobilech a tabletech dělá a není vidět větších výkonových problému.
Pokud má někdo problém s mobilem, tak ať si jej vyčístí od pohrobků a jako pozadí si nastaví jednolitou barvu, nejlépe černou, ta mu bude aj šetřit baterku, ale tuhle výmluvu nee ...

Pavel
pjp

PreviousNext

Return to User suggestions