Wish list ?

If you have an idea how to improve application, post it here...

Re: Wish list ?

Postby 100linda » 04 Sep 2014, 12:39

Jen pro info - jednám z čseský LISem o to, aby aplikace měla přístup k datům. Bohužel to nechtějí udělat zadarmo a uživatel by musel platit nějaké roční předplatné. Nicměně by pak aplikace mohla zaobrazovat jinou barvou aktivní prostory atd...
Měl by o to někdo zájem?[/quote]

Jo, jo, to bych určitě uvítal, to mi v aplikaci chybí a díky autorovi za snahu tuto funkcionalitu zprovoznit. Dalším návrhem (nevím jestli se už o tom zde nehovořilo) je přehledový pás s výškou letícího letadla a vyobrazenými prostory v ose jeho letu (jak to má SkyDemon) jakoby vertikální řez prostorem, to by bylo také good :-) a aj bych si připlatil.
100linda

Postby pjp » 05 Sep 2014, 16:21

Měl bych ještě další nápad, který ale stejně neprojde. Bo existují různé TTS apk (třeba "Převod textu na řeč Google" https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tts a jiné), nešlo by dát do sw možnost čtení dialogů (varování a spol) pomocí těchto apk ? Akorát by to chtělo nějaké systémovější řešení, jak v případě otvírání PDF souborů, bo těch TTS apk existuje přece jenom vícero, i takové co umí česky.
Ale uznávám, že by to v akrobatu moc slyšet nebylo ...
Ostatně by se pod toto dali schovat i varování před kolizí s terénem a před příliš prudkým sestupem ...

Pavel
pjp

Postby pjp » 11 Sep 2014, 12:10

Napadla mě ještě jedna věc, co se týče plánování tras, ale tam nevím možnosti, takže to asi je opravdu jen blbý nápad. Ale bylo by možné, přes nějakou službu na netu, sdílet naplánovanou trasu ? Pro snažší domluvu s dalšími zúčastněnými, napadá mě přes mapy google, ale netuším zda a jak to jde, nebo přes nějakou jinou, existuje-li, podobnou věc. Přece jenom s exportem ve formátu kml je trošku problém, že těch, co aspoň tuší, k čemu to je a kde se to dá zobrazit taky moc není. Takže jestli by to šlo spíš nějakou pro "je" nenáročnou a i intuitivní cestu, zase - existuje-li ...

Pavel
pjp

Postby pjp » 12 Sep 2014, 11:40

A ještě jedna taková prkotina v souvislosti s trasami, možná, ale opravdu jen možná by stálo za úvahu dát možnost u tras nějaký režim prohlížení, nejlépe i pro zadanou výšku. Přece jenom, pokud spáchám nějakou trasu a chci ji někomu ukázat, tak buď editace a map edit, nebo je ji třeba zvolit jako aktivní a pak jsou tam vidět všechny prostory, bez ohledu na výšku (poznámka - když ji někomu jen ukazuji, tak obvykle sedím v ten moment na zemi, čili tamta možnost v nastavení nemá smysl).

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 12 Sep 2014, 16:16

Tohle plánuju už delší dobu, ale teď si hrju s překlady a předěláním všech dialogových oken - hrozná nuda :-(
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 15 Sep 2014, 06:38

To vcelku aj věřím, ale to by se zárověň mohla udělat ta vazba na TTS systémy, že ? ;-)
Našel jsem drobnou chybku, či opomenutí - při použití formátu giw pro synchronizaci mezi zařízeními se nepřenesou komentáře k adresářům, vcelku to není nic zásadního, ale jen jako upozornění.

Pavel
pjp

Postby pjp » 15 Sep 2014, 06:42

Kruci, ještě jsem chtěl jednu věc - u některých mapových sw funkuje dvojklik/dvojdotek, kdy dojde k vycentrování mapy na daném místě a případně taky k přiblížení mapy o jednu úroveň, nešlo by něco podobného dát i do FiF ? Ten zoom by ani nemusel být, jen to vycentrování.

Pavel
pjp

Postby pjp » 18 Sep 2014, 06:40

Ještě mě napadla jedna drobná prkotina, ta by se spíš týkala "profi" letců, co častějc létají mezi státy, některé sw na androidu mají automatickou volbu mapy, pokud uživatel "vyjede" s aktuální. S ohledem na databázovost Vámi používaných map, by to asi až tak velký problém být nemusel, ale uznávám, že běžného uživatele to moc netrápí, ten se většinou motá v rámci jedné mapy ...

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 24 Sep 2014, 06:01

Ahoj

- Ta poznámka k adresářům, o tom vím, díky, ale ještě jsem se k tomu nedostal

- Nevím, co to TTS

- Dvojklik nevím, asi ne, pak by byla delší odezva na zobrazení info boxů

- Přepínání map - jak to vyřešit. Mapy mají přesahy, můžu mít 3 mapy pro jednu zemi a pak pro celký kontinent. Jednu mapu podrobnější a sousední stát míň podrobný atd. Letos ještě chci udělat vektorové mapy, to tohle vyřeší

A přidávám jeden screenshot...
Attachments
vertical.jpg
vertical.jpg (121.36 KiB) Viewed 8406 times
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 24 Sep 2014, 06:42

TTS - převod psaného na mluvené, viz třeba ta apk na kterou jsem dal odkaz. A taky viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Synt%C3%A9za_%C5%99e%C4%8Di. Cesta jak promluvit a zbytečně si s programováním nekomplikovat život ...

Ten screen shot vypadá fajn, jen kdyby v tom šli zobrazit i prostory. Třeba viz XCSoar (blbý je, že tam nemají nikde žádný vhodný screenshot ...).

To s těmito mapami to umí třeba Locus, předpokládám, že to jde podle nějakých priorit typu - off-line/on-line a více/podrobná/méně podrobná a vše jen v okamžiku, kdy dojde právě uživatelem zvolená (nezmán algoritmus použití v Locus, jen tipuji), čili překryv nepřekryv je jedno, protože pokud funguje uživatelem zobrazená, tak se nic neděje, řeší se až stav, kdy není co jako mapu zobrazit a pak podle nějakého vhodného, asi v tomto případě, bo nejsou on-line mapy, jen podle podrobnostního kritéria.

Pavel
pjp

PreviousNext

Return to User suggestions