Wish list ?

If you have an idea how to improve application, post it here...

Re: Wish list ?

Postby kitercuda » 31 Jul 2014, 11:28

Já třeba udělám za den 3 akro lety. Do kolonky "od" zadám čas prvního startu, do kolonky "do" zadám čas posledního přistání a celková doba letu je doba1 + doba2 + doba3...

Ta přípona to by mohl být typ WPT.

Až otevřeš Nav iem list, zkus dlouze podržet prst na tlačítku [..], budeš čumět, co to umí :-)
To samé zkus s tlačítkem Find.
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 31 Jul 2014, 11:47

Aha, už to chápu, jen jsem netušil, že to jde taky tak .. to samé i to poslední, asi bych si fakt ten manuál měl pořádně přečíst ... :-D

No, přípona wpt je u importovaného textového souboru, to už bych do toho nepletl, mě teď s tím rozlišením šlo o názvy adresářů (Folder) s jednotlivými body v databázi (po importu), tam bych to wpt už necpal.

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 01 Aug 2014, 04:30

Nevím, jestli to víš, ale po importu WPTs si je můžeš všechny hromadně změnit:
Dlouze podržíš prst na adresáři a zvolíš "Change all items inside".
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 01 Aug 2014, 09:55

To vím, to už jsem se v manuálu dočetl, ale osobně bych to s těmi kategoriemi WPT zas až moc nepřeháněl, protože kdo se v tom pak má vyznat ?

Pavel
pjp

Postby pjp » 13 Aug 2014, 07:59

K tomu logbooku - pár možná nápadu pro manuální vkládání:
- šlo by, nejlépe přes nějaký checkbox, umožnit aby člověk nemusel vyplňovat letiště přistání a aby bylo převzato místo startu ? Dost často, podle mě, to tak většina pilotu má.
- šlo by, asi opět pomocí nějakého checkbox, aby se nemuselo nemusel zadávat datum přistání ? Většinou to asi taky je jen jednodenní záležitost.
- teď nevím, ale pro místo přistání/startu je možné zadat jen ICAO kód ? Pokud ano, šlo by to zrušit ? Přece jenom občas, jaksi neplánovaně, s kluzákem člověk skončí nejen na letišti ...
- čas letu - co takhle tam ten čas startu a přistání dát jen jako volitelný přes zvláštní "tlačítko", s tím že by hlavní bylo zadání jen délky. V případě zadání časů by to v podstatě fungovalo jen jako kalkulačka, ale třeba by se i ty časy dali uložit, ale asi by to nemuselo být nutné.

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 13 Aug 2014, 10:05

- Co to znamená převzato, odkud?
- Misto startu a přistání může být cokoliv
- Všechny zvláštní tlačítka a check boxy uděají zadávíní složitější. V motorovém logbooku (papírovém) se časy startu a přistání píšou. Proto to tam je, aby se to dalo vést elektronicky.
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 13 Aug 2014, 10:38

Převzato místo startu - čeština je věc úžasná, v tomto případě míněno že se zkopíruje vyplnění kolonky "místo startu" do kolonky "místo přistání".
To je možné, že to tak máte u motorové knihy, ale u plachtařské zase nic takové není, tam se píše jen celkévý čas letu. A osobně si myslím, že v tomto případě to zas by až tak složité nebylo.

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 14 Aug 2014, 06:43

Tak uz to chapu ☺.
To prevzeti by mohlo vypadadat ta, ze pokud bude vyplneno letiste odletu a nebude vyplneno letiste priletu, tak se prevezme.
Co se tyka data a času odletu a priletu, muzou to byt nepovinné.
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 14 Aug 2014, 07:44

Jo, i tak to jde.
To datum by mohlo fungovat nějak podobně (pro přistání) a jak jsem psal, ty časy - já bych to vzal jen jako "kalkulačku", ale je to vcelku jedno, jak kdo chce.

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 14 Aug 2014, 08:19

Tak letiště příletu - převzetí hotovo, ale ty datumy a časy jsem nechal povinné - kvůli třídění. Nicměně pokud je nepotřebuješ, můžeš to ignorovat. Při editaci nové položky se nastaví čas odletu na "teď" a čas příletu na "teď" + jedna minuta, takže při ukládání to už nebude řvát, že časy jsou stejné.
kitercuda
Administrátor

PreviousNext

Return to User suggestions