Wish list ?

If you have an idea how to improve application, post it here...

Re: Wish list ?

Postby pjp » 02 Jul 2014, 05:59

A opět mé oblíbené na pokračování ...
Koukal jsem přes FiF na situaci jinde (Francie) a možná by neškodilo, kdyby přes long tap a následnou volbu "Nearest" bylo nejen možné vybírat cíl pro NAV, ale i nějak jen prohlídnout info. Opravdu to tam mají občas docela nepřehledné a tam by se hodil automaticky & dynamicky nastavovaný zoom. To v cz mám vcelku i pohodu ...

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 02 Jul 2014, 08:48

Jak to myslíš, prohlídnout info?

Auto zoom mám na seznamu...
Teď jsem trochu zvolnil s vývojem, trénuju na http://www.waac2014.sk/
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 02 Jul 2014, 09:49

No, že když se přes long tap zvolí "nearest", tak se objeví "Nav item list", v případě volby jakéhokoliv řádku, FiF přejde rovnou k navigaci, případně se dá opět přes "long tap" vyvolat další menu, jenže, tam už je jen "Edit <něco>", což asi zjišťovat detaily přes editační mod není moc fajn, mám za to, že už jsme to nějak v jiné souvislosti řešili. Takže asi by bylo fajn, tam přidat podobné tlačítka, jako jsou v dialogu při volbě nějakého objektu na obrazovce, asi typu "NAV","INFO", nebo něco takovou vhodnou formou, pravda je, že pokud by se člověk "netrefil" do jiného tlačítka u řádku, ale třeba jen na název, tak by to mohla být jedna akce (osobně jsem pro "info") a pro ten zbytek dát vedle nějaké "tlačítka", samozřejmě mám namysli jen nějaké rychle a časté akce, klidně i poplatné typu daného WPT.

A do Dubnice přeji hodně štěstí.

Pavel
pjp

Postby pjp » 02 Jul 2014, 10:22

Ještě mě napadlo jedno řešení, po výběru položky s "Nav item list" zobrazit stejné okno (dialog), jako v případě přímého výběru přes mapu a tam už jakési další možnosti jsou. Jen si říkám, zda by to bylo praktické, kdyby člověk potřeboval projít pár položek s tohoto seznamu, tak "long tap -> Nearest", zvolit, kouknout a zas "long tap -> Nearest" ... ale zase už by to nevyžadovalo nějak moc programování ...

Pavel
pjp

Postby pjp » 10 Jul 2014, 09:39

Dotaz (chyba ?) - proč to nové pole "ACM" v případě směru kolmo na displej, nezaznamená větší "G" jak 1.0 ? A taky je zajímavé, ale to je spíš asi android, že když mám tablet mírně nakloněn a v klidu, tak mě ukazuje 0.9G, což je zajímavé v českých krajích ... ale zase v jiných polohách se i do toho 1G trefí ... ;-)

Pavel
pjp

Postby pjp » 11 Jul 2014, 05:48

Ještě jsem došel na jednu zajímavou chybu - nastavení orientace displeje, natrvalo jsem zapnul, že chci orientaci naležato, ale když FiF spustím a zrovna jej mám na výšku, tak se do "ležato" nepřepne a zůstane na výšku, minimálně do položení mobilu na bok či do volby nějaké volby s menu.
Není to vcelku nic až tak závadného, ale je to takové zajímavé. Pravda je, že pokud už se následně přepne do polohy naležato, tak už v ní zůstane.

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 12 Jul 2014, 12:38

1. Promyslím to zobrazovní (ne editování) informací v Nav Item list.

2. Min a max Acceleration se zaznamená jen tehdy, když převládající zruchlení není na ose z telefonu (to se děje např tehndy, kdy mobil leží). je to stejně celkově na nic, většina mobilů zobrazuje max 2g pro jednu osu.

3. S tím landscape mode mi to funguje normálně (samsung Galaxy S4)
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 13 Jul 2014, 08:14

No, s ohledem na fakt, že Asus to dělá stejně, jako ten můj S3, ostatně jako s tím otvíráním pdf souborů, co s ním pořád otravuji, tak si dovolím tvrdit, že s tím Vašim Samsungem S4 je něco evidetně špatně ...

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 13 Jul 2014, 12:53

Mam udelany root ☺
Zkusím to na HTC...
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 23 Jul 2014, 06:53

Teď jsem si všiml jedné věci, že pokud na obrazovce "Topographical" neboli mapové se přejde dlouhým stiskem (nebo dvěmi prsty) do režimu "Pan", tak nejdou vybírat a následně zobrazovat informace o objektech, nešlo by s tím něco udělat ? Stačilo by, kdyby to fungovalo stejně, jako v případě obvyklého režimu této obrazovky. Je to takové divné, zvlášť když si člověk "vizuálně" chce najít nějaký bod k navigaci.
A ještě bych měl jeden nápad, obrazovky "Topographical" & "Terrain" mají na sobě nezávislé měřítka, které se tam nějak zobrazuje, nestálo by za úvahu, v případě obrazovky "Terrain" při dlouhém stisku (samozřejmě mimo zobrazené objekty) nastavit měřítko této obrazovky podle měřítka obrazovky "Topographical" ? Občas by to pro rychlý přehled docela i pomohlo.

Pavel
pjp

PreviousNext

Return to User suggestions