Wish list ?

If you have an idea how to improve application, post it here...

Re: Wish list ?

Postby pjp » 23 Jul 2014, 07:02

Ten dlouhý stisk mimo objekty je samozřejmě míněn stejně jako na obrazovce "Topographical" pro přechod do režimu "Pan", šlo by i ten dvouprst, ale to už nechám na uvážení ...

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 24 Jul 2014, 05:38

Ahoj,
Co to je "Pan" režim?
Já si můžu posunovat prsem mapu jak chci a pořád když kliknu na objekt, tak se mi zobrazí info.

Po upgradu 15.70 si budeš moci zobrazit 3 info řádky (portrait mode)
Attachments
device-2014-07-24-075312.jpg
device-2014-07-24-075312.jpg (217.69 KiB) Viewed 8962 times
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 24 Jul 2014, 06:30

To je to prstem posouvání mapy, netuším jak tomu říkáš v rámci tohoto sw, obvykle je to "Pan (move)", ať už u XCSoaru nebo v různých CAD sw.
No, s tím zobrazování je to zajímavé, bo včera to nefungovalo a dneska jo, asi bylo na trpajzlíky v Androidu včera moc velké vedro, omlouvám se za paniku ...

Pavel
pjp

Postby pjp » 24 Jul 2014, 15:37

Nestálo by za úvahu přidat tyto čtyři nové pole i vhodně pro verzi naležato ? Občas v těch mých "ptácích" mám s orientaci na výšku krapet problém ...
Pavel
pjp

Postby pjp » 27 Jul 2014, 17:29

Dotaz či námět na logbook - bo u kluzáku občas dojde na takové "nudné" starty za použití navijáku, které jsou cca 3-5min a stále se to občas i někde provozuje, nešlo by do logbooku v rámci si udržení přehledu celkových náletu umožnit zadávání nejen čas od -do, ale prostě jen celkovou délku letu ?

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 29 Jul 2014, 05:57

Zadej třeba od: 8:00, do 19:00 a celkovou dobu 20 minut, počet startů 6 - takhle si to aspoň já zadávám i v "papírovém" zápisníku letů...
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 29 Jul 2014, 15:54

Jo, však to taky tak provozuji, jen je hloupé, že nejsou nějak provázané ty dvě vstupní pole a člověk to musí pracně nastavovat.
Ještě že u plachtařských zápisníku se zapisuje jen celková doba letu a způsob startu ...

Pavel
pjp

Postby pjp » 30 Jul 2014, 10:45

A ještě bych měl zase pár věcí:
- šlo by do souboru pro import (wpt alias textový) nějak přidat i nadmořskou výšku ?
- proč import wpt umí gpx (asi, nezkoušel jsem, ale manuál ...) a kml (+ privátní formát) a export jen kml (+ zase privátní formát) ?
- šlo by u bodu (asi jen u WPT) přidat omezení viditelnosti od daného rozlišení mapy ?
- nešlo by, nejlépe do menu "Navigate" přidat přímý přístup k WPT pro potřeby exportu/importu/editací ? Teď je to takové trošku krkolomné, teda ... pokud jsem něco nepřehlédl ...
- jaké kódování použivá Android nebo FiF ? Šlo by to případně dopsat do manuálu, nebo někam jinam ? Nějak jsem s čestinou neuspěl ...
- zrušení tlačítek +/-, osobně jsem vcelku proti, protože v tom "mém" pan módu by nebylo možné měnit rozlišení mapy ... jedině, v případě tohoto módu mapy nějaké podobné tlačítka aktivovat.

Toť momentálně vše ...

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 31 Jul 2014, 06:04

Ahoj,
- stačilo by ti, kdyby se nekontroloval čas od-do?

- Import wpt - nadmořskou výšku by přidat šlo
- Protože to zatím nikdo nechtěl
- Jednoduše ne. Možná u WPT přidat kategorie a ty pak rozlišovat.
- Nepochopil jsem, co potřebuješ.
- kódování UTF8
- V pan módu můžeš měni rozlišení 2mi prsty. Tlačítka +- by si mohl uživatel přepnout na route Next a Prev v Preferencích, záleželo by na uživateli.
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 31 Jul 2014, 11:07

Kde se kontroluje čas od-do ? Pokud mám dobu letu zadat jako interval, tak to nějak nechápu ...

Ten gpx soubor není až tak nutný, zjistil jsem že Locus je na správu bodů zájmu lepší aten umí x formátu, jen jak jsem to zkoumal, tak jsem koukal že kml neumí export nadmořské výšky, tak proto. Jinak je mě to jedno.

S tou viditelností jsem spíš přemýšlel, že to udělat formou "přípony" u jména adresáře (jednotlivé body opravdu nemaj smysl) a to tak, že by tou "příponou" bylo číslo a jak by rozlišení bylo menší jak toto číslo, tak by se tento adresář a jeho obsah (včetně případných podadresářů) ignoroval, bylo by to jednoduch pro algoritmus a přehledné, si myslím ...

No, že tam není přímý přístup k navigačním bodům, že je třeba kliknout na čtvereček s aktuálním bodem a pak tam překlikávat, kam je třeba, kde když je navolený jako aktivní navigační bod letiště je docela dost ".." než se někam člověk dostane pro zamýšlenou činnost, tak prostě jen přidát do menu "navigate" nějakou položku (WPT ?), kdy by to prostě skočilo přímo do rootu těchto bodu.

UTF8 mě nenapadlo, moje blbost ... a o těch dvou prstech to samé ...

Pavel
pjp

PreviousNext

Return to User suggestions