Wish list ?

If you have an idea how to improve application, post it here...

Re: Wish list ?

Postby pjp » 28 May 2014, 16:00

To mě ani nenapadlo a tak jsem to zkusil, ale to je strašně složité a hlavně se ocitnu v editačním módu WPT, což mě moc moudré nepříjde.
Ještě s tím "route", šlo by dát přimou volbu přes "klik" na to pole vedle pole TRK ? To je to pro tu přímou navigaci na kontkrétni WPT, když to jde na WPT, proč by to nemohlo jít aj na "route" ?
A ještě jedna věc - NAV1 (appoach as ILS) (nebo tak nějak), to je sice zajímavá fce, ale asi bych tam osobně přidal následně ještě jednu hodnotu k výběru, protože asi je divné, když sw navádí přímo na práh RWY a zároveň "vede" podle ILS a letadlo je kolmo na dráhu, dal bych tam, asi vzdálenost, nebo výšku, podle které by se spočítal pseudobod v ose dané RWY v dané vzdálenosti před dráhou (dá se to při zadaném úhlu sestupu spočítat i s výšky, ale tam by to chtělo ještě nějakou rezervu předem) a nejdřív navést na tento pseudobod a s něho až to ILS navádění. Ale je to jen návrh.
Pavel
pjp

Postby kitercuda » 30 May 2014, 04:42

Ten ICAO kód letiště nějak napasuju do seznamu WPT v route :-)

DIS na obrázku to je DME...
Attachments
ils1.jpg
ils1.jpg (102.86 KiB) Viewed 9144 times
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 30 May 2014, 05:55

Teď trošku nechápu souvislost toho obrázku s tím, co jsem napsal. Ten obrázek sice popisuje jakým způsobem jest počítán a určován sestupný paprsek "ILS", ale neřeší vztah letadla ke směru RWY, pokud to dobře chápu. Ale uznávám, že pokud je tato situace plně implementována v rámci algoritmu sw, tak občas RWY (ILS aproaching) může mít při výpočtu problém, o to víc bych očekával, že snaha sw bude nejdřív uvést letadlo do pro ně výpočtově výhodnější polohy ....

A ještě jedna věc, souvisí to s tím jedno s mých prvních připomínek a to je nějaké předdefinované vzory letadel a jejich parametrů. Nestálo by za úvahu umožnit export nejen parametrů konkrétního letadla, ale jeho export jako nějaký template ? A následně, třeba i v rámci tohoto fóra umožnit ukládání těchto template, jako vstříctnost jedněch uživatelů druhým ? Nebo, další věc - v rámci Vašich webových stránek zprovoznit službu, která jednak umožni vyplnit příslušné kolonky interaktivně v kamarádštějším formátu, samozřejmě si to zárověň uloží pro další využití a umožní i vložit už existující definici ze sw, klidně i formou vhodné fce v rámci sw ? Ostatně, pokud to myslíte s kluzáky vážně, tak mám obavu, že bez podobné podpory to moc fungovat nebude, protože přece jenom, kolik letců, při pohledu na pole příslušné definice za a. má vůli vůbec něco vyplňovat, za b. chuť něco hledat a za c. tuší která bije ... ?

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 01 Jun 2014, 18:30

Vše je otázka priorit, Teď mám proiority zobrazit vertikální řez a vektorové mapy.
Pokud budu aplikaci upravovat i pro plachtaře, tak až na konci roku. Mám jen omezenou programovací kapacitu :-)
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 02 Jun 2014, 05:37

Však jsem taky nenapsal, že to má být ihned, to je jen námět, nic víc.
Aplikace je vcelku použitelná už teď, zejména ve srovnání s tou tzv. Air Navigation Pro, co víc si vlastně přát ?
Ale zase - pár prkotin chybí/nedává úplně smysl/by (možná) bylo fajn mírně jinak ... ;-)

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 02 Jun 2014, 07:31

Je mi to jasné, plno věcí mi dochází když zrovna letím, nebo právě když mi druzí radí :-)
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 03 Jun 2014, 11:38

V tom případě bych si zase dovolil trošku "poradit" ;-)
Týká se to plánování "route" - je zvláštní, že je tam možné pro WPT zadat DTA, leč bez jakékoliv akce okolo, jako dopočet (asi) ETA pro ostatní WPT dané "route" či výpočet rychlosti (podle daného typu letadla). Trošku hapruje i zadávání, když se přímo vypíše číslo do příslušné kolonky a přímo se stiskne "OK", tak výsledek je DTA 00:00.
U "map edit" bych očekával nějakou další funkci, nejen Add/Delete/Finish, jako např. vyhledávání, pohyb už po existujících WPT v "route" a podobně. Existuje apliakce Cloud print (https://play.google.com/store/apps/deta ... cloudprint) od Google, možná by v budoucnu bylo fajn i tisk nějaké přípravy, nic vcelku komplikovaného. Ostatně to by možná stálo za úvahu i jako samostatná, ale spolupracující aplikace (včetně meteo přípravy a podobně) ...
V "route list" není možno přesouvat už existující "route" v rámci adresářů ("folder").

No ... a další zase někdy ... ;-)

Pavel
pjp

Postby kitercuda » 05 Jun 2014, 06:26

DTA - Desired time of arrival. Pokud je vyplněn (dá se vyplnit i ručně za letu stiskem políčka DTA) pak se speed bug nastavuje tak, abys nad ten bod doletěl ve stanovený čas. To zadávání opravím, dík.

Map edit asi taky došká změn :-)

Route je možné kopírovat a pak vložit jinde...
kitercuda
Administrátor

Postby pjp » 05 Jun 2014, 10:42

A nešlo by něco udělat aj s tím pdf otevíráním ? Strašně to pokaždé otravuje ... smutně koukám ... ;-)

Pavel
pjp

Postby pjp » 05 Jun 2014, 11:32

A ještě mě napadlo, protože pro zobrazování mapy používate obecný formát, který nějak umí nejen zobrazovat i jiné aplikace, nestálo by za úvahu v rámci nastavení polohu tohoto adresáře osamostatnit ? Tak aby byl vlastně nezávislý na struktuře adresářu dáné aplikace, ale že by si uživatel udělal jeden samostatný, na aplikacích nezávislý adresář a tam si nasyslil všechny potřebné mapy, Android je sice Unix/Linux, ale jak tam udělat symbolické linky nevim, nemluvě o smutném faktu, že apk BitTorrent® Sync (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bittorrent.sync) by pak při synchronizacích v tom dělala chaos ...

Pavel
pjp

PreviousNext

Return to User suggestions